2014. szeptember 30., kedd

A türkiz Brittany átváltozása

Történt ugyanis, hogy Leányka egy remek szakdolgozattal megszerezte harmadik diplomáját (ezúton is gratulálok). Ajándékot készített a konzulensének, fonalért pedig Árnikához fordult. Egy csipkekendő készült, a kép magáért beszél... A mintát finoman támogatja ez a vékony, puha csipkepamut, a szín pedig tökéletesen passzol az ajándékozotthoz. Öröm látni, hogy mivé cseperedett Brittany :).

A teljes történetet a Horgolás és kötés blogon olvashatjátok, a kendő pedig az ingyenes Bridal Shawl leírás alapján készült, szerintem érdemes kipróbálni!

Köszönet a képekért az ajándékozottnak!

Minta: Bridal Shawl
Fonal: Yeoman Yarns Brittany





2014. szeptember 24., szerda

Horgolt kéztörlő Annástól

Az Árnika shopban megvásárolható DK Cotton fonal Annást is megihlette, és ez a stílusos, egyszerű, puha kéztörlő született meg a kezei között. Ugye milyen szép?



Az ingyenes leírást most megtaláljátok az Árnika shop blogján, és a hozzá való fonalat is pár kattintással eléritek.

Annás pedig legújabb blogbejegyzésében megosztja Veletek a fonalról szerezett tapasztalatait, érdemes benézni hozzá is ;)


2014. szeptember 12., péntek

Mamuszlázban égve

Szeptember közepe, non-stop folyó eső, a meleg hiányának borzongató fájdalma, tea limonádé helyett... Ismerős? Van valami, ami miatt mégsem keseredem el ilyenkor: a szabadtéri és egyéb programok végre nem veszik el az időt a kézimunkától :). Hiába, mindennek megvan a maga ideje...

Ilyenkor megrohan a begubózás, melegbe burkolózás utáni vágy, ezt pedig egy szépséges mamusz jól kielégíti. Talán Ti is így vagytok ezzel, úgyhogy összegyűjtöttem néhány ötletet, hátha megtetszik valamelyik. Van itt kötés, horgolás, varrás, mi szem-szájnak ingere :), mamuszt az egész családnak!

Kezdjük a varrott darabokkal, íme egy romantikus példány, ha épp Elizabeth Benetnek öltöznél :)

Részletes, képekkel ellátott angol nyelvű leírás itt!

Itt egy finom, meleg darab, ami csak arra vár, hogy a Te lábadat kényeztesse!

Képes útmutatás itt!

A következőhöz nem tudok kommentet fűzni, azon kívül, hogy zseniális...

Képes útmutatás itt!

A kicsiket se hagyjuk ki! Ráadásul ez gyakorlásnak sem rossz, ha kezdő vagy.

Képes útmutatás itt!

Most pedig következzen néhány kötött/horgolt változat!

A vagány kötött csíkos, ami nem csak kényelmes, hanem divatos is:

Angol nyelvű leírás itt!
Egyszerűen bájos...

Angol nyelvű leírás itt!
Csipkés szegéllyel horgolva:

Magyar nyelvű leírás itt!
Végül pedig egy tökéletes lábbeli a téli manóknak :)

Angol nyelvű leírás itt!

Remélem, Ti is kedvet kaptok valamelyik elkészítéséhez!
Kellemes melegedést! :)

2014. szeptember 5., péntek

Szalagfonal és gombok bűvöletében

Nemrég Leányka írt a Horgolás és Kötés blogon egy igazi multifunkciós nyakbigyuláról, ami tipikusan az a darab, amit meglátsz, megszeretsz, és alig tudod kivárni, hogy hozzáfogj az elkészítéséhez.

Már régóta akartam valami nagyobb lélegzetvételű darabot készíteni a Yeoman Yarns Fettucina szalagfonalból, mert messziről kiált róla, hogy gyönyörű esése van, miközben nagyon könnyed a kelme belőle. Izgalmas szalagszerűsége is, ám ez a tulajdonsága nem minden mintához illik. Ez a projekt ideálisnak tűnt, és nem is csalódtam benne, ez már az első mintasornál is látszott :)


Már egész nagy darabnál tartok, ami annak köszönhető, hogy elég szórakoztató a minta, a fonal pedig csak úgy szalad az ujjaim között, nagyon élvezem vele a munkát!


A kész nyakbigyula amúgy így fog kinézni:

Forrás
Ugye milyen klassz? A gombok kiválasztásáig még nem jutottam el, de már vannak elképzeléseim :).
Ha Ti sem tudok ellenállni ennek a projektnek, itt találjátok a mintát hozzá, a Fettucina fonalat szívből ajánlom hozzá, és természetesen szebbnél szebb gombokat is találtok Árnika boltjában!

Tartsatok velünk! :)