2014. június 30., hétfő

Mikor az ember egyik legjobb barátnője megy férjhez...

... mindenképpen részt szeretne nyerni a készülődésből. Én legalábbis kaptam az alkalmon, mikor Évi a tanácsomat kérte, hogy a ruháján lévő eredeti brosst mivel lehetne helyettesíteni. Naná, hogy egyből felajánlottam, hogy horgolok egyet ;)

Hozzá is fogtam gyorsan, munka közben csak úgy záporoztak a gyerekkori és lánykori emlékek. Remélem, a végeredmény a Menyasszonynak is tetszeni fog, mert csupa szeretetből készült :).



Nekem nagyon megtetszett, úgyhogy valószínű, hogy egy Árnika készletben is vissza fog köszönni ez a kis virág.

Addig is, íme az elkészítés:

Hozzávalók:
kb. 10 g Fettucina szalagfonal
kb. 4 g 4 mm-es kásagyöngy
3,5 mm-es horgolótű

Átmérője kb. 6 cm

Rövidítések:
lsz - láncszem
rp - rövidpálca
hp - hamispálca
fp - félpálca
erp - egyráhajtásos pálca

Mindenek előtt, egy tű segítségével fűzd fel a gyöngyöket a gombolyagra!


1. Készíts két lsz-et, a tűtől számított 2. szembe készíts 5 rp-t, kapcsold össze a kört egy hp-val
2. * 3 lsz, 1 szemet hagyj ki, és készíts egy rp-t a köv. szembe * - a csillagok közötti részt ismételd a kör végéig. (5 hurok keletkezik)
3. Minden lsz- ívbe készíts egy rp-t gyönggyel, egy fp-t gyönggyel, 3 erp-t gyönggyel, egy fp-t gyönggyel, egy rp-t gyönggyel.

A gyöngy beillesztése rp-hoz:

  • Húzd a gyöngyöt közel a horgolótűhöz.


  • Kezdj el egy rövidpálcát a szokásos módon. Mikor áthúzod a fonalat a szemen, húzd át vele előre a gyöngyöt is (a kezeddel is oda tudod csúsztatni)


  • Fejezd be a rp-t a szokásos módon.
Gyöngy beillesztése fp és erp esetén:
  • Húzz közel egy gyöngyöt a horgolótűhöz, és készíts ráhajtást a tűre
  • Bökd át a tűt a szemen, és húzd át a fonalat a gyönggyel együtt rajta (a kezeddel is segíthetsz)


  • A szokásos módon fejezd be a fp-t vagy az erp-t.

4. Most a szirmok mögött dolgozunk tovább. készíts * 5 lsz-et, és egy hp-val csatlakoztasd a 2. körben készített rp-hoz * - a csillagok közötti részt ismételd a kör végéig.
5. Minden lsz-ívbe készítsd el a következőket: 1 rp, 1 fp, 5 erp (a középső 3 gyönggyel), 1 fp, 1 rp.
6. Horgold körbe a szirmokat rp-val. Vágd el és bujtasd el a fonalvéget.

El is készült a bross, amely akár kitűzőként, akár hajcsatra erősítve feldobja a ruhatárad.
Remélem, kedvet kaptál hozzá, készítsd el Te is! :)

Zemplényi Luca


2014. június 27., péntek

Eredményhirdetés!!!!

Éljen, éljen!
Köszönjük, hogy ilyen sokan kitöltöttétek a Horgolás és Kötés Bloggal közös kvízünket! Rengeteg válasz érkezett, remek érzés tudni, hogy ennyien olvasgatjátok Leányka és Árnika blogját!

arnikashop.com

Az eredménnyel sem maradunk adósak, a helyes válaszokat adók közül Takácsné Piller Mariannt sorsoltuk ki. A nyeremény pedig egy horgolós Árnika készlet, benne szabadon választott színű DK Cotton fonallal, egy hozzá illő horgolótűvel és egy útmutatóval, mellyel egyszerű, de mutatós poháralátétet készíthetsz.



Gratulálunk a nyereményhez!

Remélem, a jövőben is ilyen sokan velünk tartotok, mert biztosan sort kerítünk még közös játékra Leánykával :).

2014. június 23., hétfő

Játssz és nyerj a Horgolás és Kötés Bloggal és Árnikával!

Ha szívesen olvasgatod Leányka és Árnika blogját, akkor most játszva nyerhetsz velünk!

Töltsd ki ezt a vidám kvízt, melynek kérdéseit a Horgolás és Kötés Blog valamint Árnika Műhelye ihlették, és nyerd el Árnika poháralátét készletét, amiben fonalat, horgolótűt és útmutatót találsz az elkészítéshez!

Igazi nyári projekt, 5+1 mókás kérdés. Játssz Te is velünk!


2014. június 13., péntek

Árnika birodalma kitárta kapuit

A héten lerágtam az összes körmöm... Eleve izgatott voltam a webshop indulása miatt, de amikor szerdán, a kitűzött napon egyre csak teltek az órák, a fejlesztők meg semmi jó hírrel nem szolgáltak, bevallom, kicsit elkeseredtem. 

A nagy riadalom után viszont csütörtökön próbáltam kicsit oldódni - mondván, hogy ez még azért nem a világ vége, és tudom, hogy Ti is mind nagy-nagy türelemmel vagytok felém. A feszültséglevezetés eredményeként pedig létrejött az Árnika készletek új családjának első tagja:



Ő Freddie az oposszum, a Gömbörgők közül. Ugye milyen cuki??? El is szállt minden haragom, és elkezdtem tervezgetni a család többi tagját is.

Amíg Freddie tartotta bennem a lelket, a webshoppal kapcsolatos problémák is mind elsimultak. Ez ám a terápia! ;) És akkor már kész volt, nem kellett semmit javítani, teljes pompájában díszelgett az arnikashop.com webáruház. Nézegessétek, lapozgassátok, fedezzétek fel minden zegzugát, mert rengeteg kincset rejt!



A weboldalon is találtok blogot, az első bejegyzést Anya (azaz Márti) írta, és továbbra is számíthattok tőle sok-sok jó tanácsra, kedves gondolatra. 

Időközben Annás lecsapott egy-két finomságra, és máris csodaszép horgolmánnyá változott a kezei között, ide nézzetek! Remélem, Ti is élvezitek majd a munkát az Árnika alapanyagokkal!


Egy szó, mint száz, máris megtelt élettel Árnika birodalma, a webshop pedig előttetek is nyitva áll.
Nektek melyik a kedvenc terméketek?

Zemplényi Luca

2014. június 9., hétfő

Visszaszámlálás indul!

Nagy örömmel jelentem be, hogy elérkeztem az első mérföldkőhöz :).
Apró simítások híján az Árnika webshop készen áll, hogy kitárja kapuit, és beengedje a kíváncsi érdeklődőket, alkotni vágyó lelkeket.

Bizony, már csak kettőt kell aludni, és eljön a nagy nap! Remélem, hogy június 11-én Ti is beveszitek a napi rutinba az arnikashop.com oldal látogatását. A sok-sok kincs mellett érdekes cikkeket is találhattok majd, lehetőségetek nyílik megmutatni, kinek hogy sikerült elkészíteni az Árnika készleteket, és természetesen különféle kézimunka-technikákat is megtanulhattok.
































Várlak Benneteket szeretettel!

Zemplényi Luca

2014. június 2., hétfő

Árnika kincses szigete

Megígértem, hogy egy-két kulisszatitkot is megosztok ezen a blogon, hát gondoltam épp itt az ideje, hogy néhány titokba beavassalak Benneteket. Ugyanis nem bírom már nyilvános ujjongás nélkül nézni, ahogy egyre-másra érkeznek az eldugott gyarmati házikóba a nagy-nagy dobozok, tele mindenféle kinccsel, szerte a világból.




Van annak valami varázsa, hogy egyesével fotózom, szerkesztem, töltögetem a webshopba a termékeket, építgetem a birodalmat, amin ezek már gyakorlatilag az utolsó simítások. Megtöltöm tartalommal Árnika világát, és jóleső izgalommal tölt el, hogy nemsokára megnyílik a nagyvilág előtt.

Minden alapanyag kiválasztását gondos kutatómunka előzte meg. Nehéz volt megtalálni az egyensúlyt az ár-minőség-származás háromszögben, de úgy érzem, végül minden esetben sikerült jó döntést hozni. Az alapanyagok pedig magukért beszélnek... Gombok, gyöngyök, zsinórok, fonalak, csak úgy mosolyognak Árnika polcán :).



Legújabb szerzeményeim a fonalak. Bevallom, hogy ez volt számomra a legnagyobb kihívás, hiszen ehhez értek a legjobban :). Végül találtam Angliában egy kis fonalgyárat, ahol pont olyan fonalakat gyártanak, amilyenekre az Árnika készletekhez szükség van, ráadásul csévén, így nem kell egy egész gombolyagot megvenni, ha egyszer csak egy csíkhoz van szükség némi fonalra.



Az induláshoz csipkevékonyságú és középvastag pamutfonalakat, izgalmas szalagfonalat, és vicces szőrös fonalat szereztem be a szivárvány minden színében.
























Ugye milyen szépek? A Ti fantáziátokat is elindítják ezek a kincsek, igaz?
Nos, már tényleg nem kell sokat várni, hogy megjelenjenek Árnika boltjában ;)