2014. május 19., hétfő

5 + 1 ötlet gyereknapra

Az emlékeimben úgy él a gyereknap, mint az első igazi nyári nap. Amikor először lehetett harisnya nélkül szoknyát húzni. Amikor már a suliból csak 2-3 hét van hátra. Amikor önfeledten játszottunk a szabadban szokatlanul későig, hiszen már olyan hosszúak a nappalok. Kedves élmények ezek extrák nélkül.



Ezt az összeállítást azért készítettem, hogy a gyereknap most kicsit a felnőtteké is legyen :) Mi alkotunk, a gyerekek játszanak (vagy fordítva?), a közös élmények gyarapodnak. A legjobb lenne összecsődíteni egy nagy csapatot, és a bográcsban rotyogó gulyás mellett nevetgélni, fecserészni, fűben heverészni... Még van egy hét felkészülni, szóval figyeljetek csak, miket gyűjtöttem össze! :)

 Leírás itt!

1 Tudom... Rém egészségtelen, de gyereknapon talán belefér, és nagyon mókás ez a DIY nyalóka. Ha másként nem, partidíszletként. Ha a felnőttekre is gondolunk, akkor kiváló koktél kiegészítő!


Leírás itt!

2 Bár az eső előfordulása gyereknapon nagyon ritka, azért jobb ha felkészülünk esőprogramra is. A filmekből jól ismert betörési módszert tanulhatják így meg a lurkók, némi papír és ragasztó felhasználásával. Az eredmény: vicces esések, nagy nevetések, gyerekzsivajtól hangos ház :)

Leírás itt!

3 Gyereknapi ajándéknak sem kutya, de még nagyobb móka, ha együtt készítjük el ezeket a cuki állatkákat. A szabadban akár legelőt, farmot is kialakíthatunk nekik, hogy a gyerekek is a társaság középpontjában maradhassanak.

Leírás itt!

4 Nem csak varrni, hanem horgolni is lehet egy komplett farmot. A fenti játék nagy előnye, hogy összehúzhatjuk batyuvá, így a farmot, és a benne élő állatokat könnyen költöztethetjük. Igazi fonalfaló projekt, a gyerekek öröme pedig garantált, tehát kellemes és hasznos egyaránt.

Leírás itt

 Ha gyereknap alkalmából piknikezni megyünk, rögtön a nap elején kezdhetjük a játékot: például egy gyereknapi "túlélő" csomagot állíthatunk össze egy ilyen helyes szütyűben: szendvics, víz, társasjáték, nagyító, füzet vagy labda is belefér, így az egész nap egy nagy kaland lesz!

Leírás itt

+1 Volt, hogy a családi kempingezős  sátrat állítottunk fel az udvaron nyárra gyerekkorunkban. Az volt ám az igazi kuckó! Nagyon otthonosra sikerült berendezni :).  A leírásban szereplő egyszerű sátrat azonban még könnyebben elkészíthetjük, az eredmény mégis ugyanaz lesz: egy tejjel-mézzel folyó, igazi kis birodalmat építhetnek a lurkók a kincseik számára.

Kicsiknek és nagyoknak is boldog gyereknapot kívánok!

Zemplényi Luca

1 megjegyzés:

  1. De jó kis összeállítás - legalább a betörőset muszáj lesz kipróbálni!

    VálaszTörlés